miercuri, 26 iulie 2017

Jurnal de val 2

Statuetele de Tanagra sunt exceptionale mărturii ale zeilor. Una din ele, un corp filiform cu aripi asemănător unui înger.Cum nu exista imaginea creştină a îngerilor întreb cine este Zeiţa Nike, a victoriei. Din perioada romană.Alte statuete sunt îmbrăcate în haine bogate, cu falduri.Uneori pe frize sunt sculptate figuri de vânători, de câini, flori. Triglife.Flori de acantă.Din perioada  romano bizantină crucea folosită ca ornament pe obiecte.Unele imense, altele minuscule.Omul cel mic in comunitatea cea mare. Acum 2217-2317ani.
Plimbare de seară pe faleză.Valurile- trepte duc pînă în larg. Fericirea dacă se poate. Pescăruşii planează pe curenţii de aer. Realizez că fericirea nu este posibilă decît dacă se suspendă aripile.
Luni se înalţă zmeul până la nori cu tehnica pescăruşilor. zmeul coboară pe trepte de aer.
In marginea somnului se perindă fiinţe slabe, fiinţe mai puţin slabe. Primele complexează pe celelalte.
Privesc în zare.,,Argint e pe ape,,, platoşa de zale a unui cavaler neînfricat pe caii de spumă.
Marţi colindăm magazine.Spaţii murdare cu gunoaie aruncate pretutindeni. Marea se chinuie cum poate să aducă la ţărm mizeria. După ploaia de dimineaţă valurile mari împroaşcă spuma peste pietre. La ţărm valurile au culoarea negru intens.
O raţă pescuieşte scufundându-se. Rezistă 25 de secunde sub apă.Mai tîrziu oboseşte şi nu mai rezistă atât.
Valurile vin în terase, în urma lor apa are pielea de spumă a unei feline mari. Merg pe faleză pînă departe, ies din Mangalia spre Saturn. La muzeul de arheologie o femeie se plînge că nu  există ghid , cele două femei de e la intrare cer totuşi taxa de ,,ghidaj,,
Sunt un os subţire prin care fluieră notele.
Miercuri
Răsărit strălucitor. Inotăm în indoieli de staniol. Plaja - un imens budoar, fragmente răsucite de statui.
Val de piatră
val de spumă
val de carne
Omul ,,gîndeşte,, ca necesitate infinitul. De parcă valul ar împietri şi ar ,,gândi,, infinitul apei, element primordial. Marea este infinitul. Zborul este infinitul. Omul este un os subţire prin care fluieră infinitul.


Niciun comentariu: