joi, 27 iulie 2017

Jurnal de val 3

La capătul privirii unde plutesc trireme. Caut pe ape străluciri, inele de aur, cuie de aur. Acest popor de ciupi și gupi  este comasat departe , în marginea falezei. Soarele se oglindește în el.
Stau în bătaia vântului si soarelui, la marginea plajei, printre pietre, la balul mizantropilor. Adun melci și scoici, diversitate.Melci portocalii, scoici indigo,scoici albe.
Marea ii face pe oameni tenace, neobosiți , răzbunători
Pot reface cochilia unui melc din fragmente  ca un vas antic. Nu se poate merge la Bacik pentru ca Tibi nu are buletin
Vineri. Amintire de joi cand am traversat statiunea pentru sau precum un cal de poștă în căutarea unor timbre. Tîrziu am gasit poșta și am coborît pe plajă în zona hotelului Belvedere. unde este o fântînă kitsch cu trepte.
Apă reciclabilă zice Tibi
Amintiri de miercuri, cred, o coreeană vinde eșarfe .Iau două. Tot, zice ea, însemnănd 20lei/ una. În răspăr. Scoici bleumarin strălucitoare, scoici sidefii cu lucire mată și bordură albă, scoici portocalii sau crem.Melci sfărîmați.
Închid ochii și încerc să diferențiez momentele. Când este acum și acum?
Senzație de val care acoperă gleznele, soare pe pleoape, glasuri de oameni departe.Contele de Monte Cristo.
In Mangalia se află singurul papirus din România.Scrisul pe ape desfășoară cercuri, paranteze,  scriere arabă.
Acum și acum nu se deosebesc prin nimic decât prin memoria clipei. Solaris

Pe ape se fugăresc scaieți strălucitori și inele din sclipici. Suprafețele vălurite ale mării se aprind  ici și colo de razele șiroind.
Vineri .
Orizontul format dintr-o linie strălucitoare și a doua linie paralelă. / Trăsese două linii și era fericit/
Memoria clară apare în timp ce privesc cele două linii. La bordul unui vas, tânăr, traversarea unui aici spre dincolo. Cand deschid ochii vaporașul care face plimbări în larg sosește la mal.



Niciun comentariu: