marți, 25 iulie 2017

Jurnal de val

Z1 sosire.
plajă.
apa rece.

casteel de nisip model incaș, cu trepte.
 cele din afară continuă cu cele dinăuntru. și invers.
Există continuitate? Lumea celor vizibile continuă cu lumea celor invizibile?
La malul mării castelul inca se înalță din brățara inca. Piatra este la temelia unor construcții pe val.Spuma în marginea zidurilor, puma pe ziduri. : Tot ce este frumos nu durează mult zice Tibi atunci când zmeul ne scapă din mâini. În ziua a doua.
-cer cu nori de ploaie. bântuim eu și Tibi malurile și falezele, facem poze, adun scoici.Castelul este ruina unui vis de măreție..Înălțăm un zmeu în zona zmeelor , el preferă să amerizeze dincolo de faleză după ce zburase sus, printre nori. La malul apei doi pescăruși se feresc să nu-i ajungă valul. mergem prin ploaie, sub rogojină .
După amiaza la muzeul de arheologie.Privesc pe-ndelete  frize și capiteluri dorice și ionice , fusuri de coloană și sculpturi cu cranii , flori, ghirlande și rozete. In secolele III-II a . Hr., colonie grecească la Marea Neagră, Callatisul trăiește din schimburile comerciale și agricultură. Vase imense pentru grâne, opaițe și greutăți de plasă, vase de tip amforă mici cât paharele, figuri expresive, statuete-bibelou. Figuri de zeițe, copii , femei. Fragmente de statui mari, în marmură. Zeități . Stele cu inscripții grecești. Litere în formă de nasture.Decrete scrise pe piatră și ,,aruncate în mulțime,,. Legi adânci. Sculpturi ale eroului trac dedicate eroului. Obiectele  , figurile expresive în special sunt dovada unei atenții  pe care nu toți cei care foloseau vase și opaițe o aveau. Anumiți oameni au sculptat în piatră sau lut, în marmură sau os  figurile.

Niciun comentariu: